Tarina

”Haaveilin yläasteella ja lukiossa koripalloammattilaisen urasta. Siihen oli jossain vaiheessa ihan oikeat edellytyksetkin ja osittain se on toteutunutkin, sillä olen ansainnut koripallon pelaamisella rahaa pelaamalla puoli-ammattilaisena miesten 1-divisioonassa. Pari kertaa on myös kyselty maan korkeimmalle sarjatasolle pelaamaan, mutta jouduin aina kieltäytymään yhden syyn takia.

Jalkani eivät kestä niin paljoa harjoittelua kuin sillä tasolla pelaaminen vaatisi.

Tämä puolestaan juontaa juurensa juniorivuosina tehtyihin valintoihin. Ensin vaivasi polvissa Osgood-Schlatterin syndrooma useamman vuoden ajan. Sen kanssa pystyi kuitenkin treenaamaan polvitukien ja päivittäisen tulehduskipulääkkeen kanssa.

Päivittäisen. Olin yläasteella.

Polvivaivat väistyivät kasvun pysähdyttyä, mutta niistä siirryttiin sulavasti suoraan ”penikkatautiin”. Pari vuotta niiden kanssa tuskailtuani molemmat jalat operoitiin jo silloin kuuluisan Aki Hintsan toimesta. Ei auttanut tippaakaan. Kiersin ennen leikkausta ja myös leikkauksen jälkeen useilla fysioterapeuteilla, osteopaateilla, naprapaateilla, jäsenkorjaajilla ja ties millä. Taidettinpa homeopatiaakin joskus kokeilla. Mistään ei oikein tuntunut olevan ratkaisevaa apua.

Rakastin kuitenkin koripalloa ja pelasin ja treenasin muutaman vuoden ajan niin paljon kuin vain ikinä kivulta pystyin. Kukaan ei tätä estänyt. Tuloksena on edelleen jatkuva pieni turvotus säären sisäsyrjällä ja sen verran napakkaa arpikudoskertymää jatkuvan tulehduksen seurauksena ettei pohkeesta meinaa saada akupunktioneulaa läpi. Treenaamaan pystyy muutaman kerran viikossa. Juoksuharjoittelu ei vieläkään kiinnosta, koska penikoiden kipeytyminen ikävästi sen jälkeen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tämä sai kuitenkin kymmenisen vuotta sitten aikaan sen, että lähdin itse aktiivisesti etsimään tietoa ”penikkataudin” hoidosta. Hurahdin ihmiskehon toimintaan täysin. Se hurahdus johti lopulta ensin töihin fysiikkavalmentajana ja personal trainerina, sitten fysioterapeutin tutkintoon ja useisiin reissuihin ympäri maailmaa sekä koulutuksiin että henkilökohtaisesti tapaamaan maailman parhaita fysioterapeutteja, kiropraktikoita, trainereita ynnä muita vastaavia ammattilaisia.

Tavoitteena on aina ollut, että pystyisin:

a) hoitamaan omat vaivani kuntoon, ja

b) auttamaan muita välttämään vastaavan kohtalon ja saavuttamaan haaveensa.

Henkilökohtaisesti ja muiden kautta kuultuani, nähtyäni ja koettuani millaista palvelua fysioterapian, fysiikkavalmennuksen ja personal trainingin saralla on saatavilla parhaimmillaan ja huonommillaan, koin ja koen edelleen, että tehtäväni on nostaa noiden palveluiden tasoa korkeammalle. Olen oppinut myös tiedostamaan yhden henkilön resurssien riittämättömyyden näin laajaan missioon, joten ympärille on  kasautunut tiimi joka jakaa samat arvot ja tavoitteet, ja mahdollistaa huomattavasti laajemman osaamisen ja palveluntarjonnan kuin yksinään olisi mahdollista.

Oli kyseessä sitten nuori tai aikuinen urheilija tai tavallinen aktiiviliikkuja joka rakastaa harrastustaan, niin lajin tai harrastuksen poisottaminen kipujen tai loukkaantumisen takia vaikuttaa usein todella raskaasti. Ihminen ei ole onnellinen kun ei saa tehdä mitä rakastaa.

Ammatillisesti suurinta onnellisuutta minulle tuottaa, kun saan jollekin toiselle palautettua tuon onnellisuuden ja haaveilun mahdollisuuden.

Siksi on olemassa Optimove.”

– Jani Parkkinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: