Akupunktio

Optimovella akupunktio perustuu länsimaiseen lääketieteelliseen akupunktioon, ei siis perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Yhteistä näillä kahdella on ainoastaan käytössä oleva työkalu, eli akupunktioneula. Käytössämme olevasta tekniikasta käytetään maailmalla nykyään yleisesti nimitystä dry needling, mutta mitään virallista suomennosta tästä ei ole tullut vastaan, joten puhumme yksinkertaisesti akupunktiosta.

akupunktio jyväskylä

Akupunktion vaikutukset voidaan jakaa kahteen eri osaan: paikallisiin kudosvaikutuksiin ja keskushermostollisiin vaikutuksiin. Tärkeimmät paikalliset vaikutukset ovat verenkierron paikallinen lisääntyminen kudoksissa sekä mahdollisten trigger-pisteiden hoitaminen neulojen avulla. Tämä johtaa kivun lievittymiseen ja lihasten rentoutumiseen. Paikallisesti akupunktio toimii tehokkaasti mm. akuuteissa urheiluvammoissa, akuutisti tai kroonisesti tiukoissa lihaksissa tai lähes missä tahansa pehmytkudosongelmissa, kuten leikkausarpien aiheuttaman tiukkuuden hoidossa. Hermoston tasolla akupunktiolla saadaan aikaan sekä paikallista että kokonaisvaltaista kivunlievitystä sekä tasapainotettua keskushermoston toimintaa. Hermostollista neulotusta voidaan käyttää mm. kroonisissa kiputiloissa, leikkausten jälkeisessä kivunlievityksessä ja migreenin hoidossa.

Akuuteissa tilanteissa jo yhdestä akupunktiohoidosta voi olla merkittävä apu. Mitä kroonisempi tilanne on, sitä useamman hoitokerran tilanne yleensä vaatii. Akupunktiota voidaan käyttää erillisenä hoitona tai se voidaan yhdistää muuhun fysioterapiaan, kuten meillä yleensä tehdään. Akupunktiohoidon aiheuttamat tuntemukset ovat pitkälti yksilöstä ja oireesta riippuvaisia, mutta yleensä hoito ei aiheuta juurikaan epämiellyttäviä tuntemuksia vaan päinvastoin. Kliinisen kokemuksen perusteella hyviä tuloksia saadaan mm. penikkataudin, alaselkä- ja olkapääkipujen, niska-hartiaseudun ja päänsärkyjen sekä migreenin hoidossa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: