img-20161208-wa0003

 

Vuosi on tulossa päätökseen ja on tullut aika miettiä vuoden saavutuksia ja tapahtumia. On varmasti järkevää myös miettiä, mitä voisit tehdä ensi vuonna, jotta parisuhteesi voisi olla vielä onnistuneempi tai miten sellaisen voisi käynnistää. Tässä muutamia ohjeita vuodelle 2017 siviilisäädystä riippumatta.

 

 

Ole rohkea

Elämässä tulee olla rohkea. Olen miettinyt monesti näin jälkeenpäin sitä, miksi esimerkiksi minua hieman kiusattiin koulussa. Olen tullut siihen tulokseen, että se johtui todennäköisesti siitä, että uskalsin olla oma itseni. En tehnyt välttämättä sellaisia asioita, joita en halunnut, vaikka kaikki muut niin tekivätkin. On oltava rohkeasti oma itsensä ja uskallettava olla valmis tekemään sellaisia asioita, jotka kokee itselleen tärkeiksi.

Samaa rohkeutta kuin tuolla pikku-Tiikerillä oli tarvitaan, kun kadulta, kaupasta tai yökerhosta löytyy joku silmää miellyttävä henkilö. Jos haluaa asioiden ja tässä tapauksessa statuksensa sinkkumarkkinoilla muuttuvan on mentävä tekemään rohkeasti aloite! Itsekin olen pyytänyt ulos aina sellaisia tyttöjä, joiden kanssa olen sinne halunnut mennä. Kaiva itsestäsi esiin sisäinen rohkeutesi!

 

Osta vaikka kukkia tiäkkö

Kaikki lähtee ensimmäisestä askeleesta. On se kuinka pieni tahansa, ensimmäinen askel on otettava, jos tahtoo asioiden muuttuvan. Ja kaikki mitä vaaditaan, on se pieni askel! Sen ottaminen vaatii rohkeutta, mutta jotain asiaa muuttaakseen on vain alettava tekemään asian eteen jotain. Ensimmäisen askeleen jälkeen asiat helpottuvat, mutta pienten askelten ottaminen jatkuu edelleen. Lopulta saattaakin huomata olevansa hyvin kaukana siitä, mistä on lähtenyt liikkeelle. Vaikka ensimmäisen askeleen ottaminen jännittääkin ja se vie epämukavuusalueelle, on sen ottaminen tärkeää. Ensimmäisen askeleen ottamisen kynnyksellä ihmiset tuntevat itsensä monesti heikoiksi, koska sen ottaminen vaatii itsensä altistamista jollekin uudelle. Kuitenkin sen ensimmäisen askeleen ottaminen on rohkein asia, jonka vaan voi tehdä.

On järkevämpää aluksi pyytää miellyttävää henkilöä ulos kuin pyytää häntä naimisiin. Kun otetaan pieniä askelia yhdessä ensin parisuhteen saralla, voi asiat lopulta johtaa vihkimiseen asti, mutta sitä ennen on yleensä monta pieniä askelta kuljettavana. Jos taas tahdot piristää omaa parisuhdettasi tai avioelämääsi, yksinkertaisista pienistä asioista ei voi varmastikaan olla haittaa. Vaikka sinusta olisikin jännittävää ja ehkä hieman noloa kävellä kukkakauppaan, niin kaiva rohkeutesi esiin ja osta vaikka kukkia tiäkkö!

 

Mieti ny mitä sää aattelet

Ei kannata heti lytätä uusia ideoita tai asioita, joita vastaan tulee. Olen huomannut, että käyttäytymistämme muokkaa hyvin paljon ennakkoasenteet asioita kohtaan ja asennoituminen yleensäkin elämässä. Olisi erittäin tärkeää pystyä myös miettimään sitä, mitä ajattelee uusien asioiden äärellä. Monesti hyvin sulkeutunut ajatusmalli on sellainen, joka pitää sinut omalla mukavuusalueellasi antamatta sen laajentua, kun taas hyvin dynaaminen tapa ajatella, avoimena oleminen uusille ajatuksille ja ideoille on se, joka vie eteenpäin. Olisi järkevää ajatella, mitä mietin tämän uuden asian tai idean kohdalla ja jälkeenpäin miettiä, olisinko voinut ajatella tästä asiasta jollain muulla tapaa.

Jos siis parisuhteessa se sinua miellyttävä henkilö esimerkiksi vihjaa, että olisi mukavaa, jos saisi joskus kukkia, olisi syytä ottaa tämä asia tosissaan eikä vain teilata kukan ostamisen mahdollisuutta automaattisesti päässään. Jos hän ehdottaa toisen pariskunnan kanssa vietettävää yhteistä iltaa, älä ole heti vastahakoinen ja tyrmää ideaa vaan mene rohkeasti katsomaan, voisiko se olla hauskaa. Tai ainakin, jos olet vastahakoinen ja teilaat idean, koita tunnistaa tämä tilanne ja muuttaa ajatteluasi mahdollisesti seuraavaa kertaa varten avoimempaan suuntaan. Mieti ny siis mitä sää aattelet kanssa!

 

Huolehdi ny ittestäs eka

Tärkein ihminen sinulle maailmassa pitäisi olla sinä itse. Piste. Tämä voi kuulostaa itserakkaalta, mutta tämä on täysi totuus. Jos tahtoo huolehtia mistä asiasta tahansa, on oltava itse kunnossa, jotta muista huolehtiminen on edes mahdollista. Vaikka meidän elämässä on meille henkilökohtaisesti tärkeitä asioita, merkityksellisiä asioita, jotka puskevat meitä eteenpäin, on meidän kykymme pitää niistä huolta rajallinen. Tärkein ihmisen energian lähde on fyysinen kunto. Mitä enemmän sinulla on fyysistä kapasiteettia, sitä paremmin todennäköisesti myös psyykeesi voi ja muiden asioista murehtiminen on helpompaa.

Jokainen ihminen on kuin kukka, joka kuihtuu, jos sitä ei kastele. Niin on myös parisuhdekin. Jos et huolehdi sen kunnosta, voi käydä niin ikävästi, että se kuihtuu. Mutta jotta voit huolehtia siitä, on sinun huolehdittava itsestäsi ensimmäisenä eli huolehdi ny ittestäs eka!

 

Rakkaus tarttee aikaa

Itselle tärkeät asiat vaativat aikaa. Ja olet mitä mieltä tahansa, niille myös todellisuudessa todennäköisesti löytyy aikaa. Viikossa on 168 tuntia, josta jää aivan varmasti meillä aikaa myös erinäköisten itsellemme tärkeiden asioiden hoitoon. Aikaa ei voi kukaan hallita, mutta jokainen meistä pystyy suhteellisen hyvin määrittelemään, miten me sen käytämme.

Parisuhteelle on aivan hyvä varata aikaa kalenterista aivan niin kuin kaikille muillekin asioille. Jos taas olet löytänyt sen itseäsi miellyttävän henkilön, varaa vaikka kalenteriin aika, jolloin menet pyytämään häntä ulos. Jos asia on itselle oikeasti tärkeä, sille löytyy kyllä aivan varmasti aina aikaa. Yhdessä muiden tässä tekstissä olevien kohtien kanssa se on sitä, mitä parisuhde ja rakkaus tarttee, aikaa.

 

Ole rohkea, osta vaikka kukkia tiäkkö, mieti ny mitä aattelet, huolehdi ny ittestäs eka ja muista, että rakkaus tarttee aikaa.

 

Voit seuraavaksi miettiä tämän jostain muusta kuin parisuhteen näkökulmasta. Tämä on kuitenkin fysioterapiaan liittyvä blogisarja. Hyvää joulua ja loppu vuotta 2016 kaikille!

 

-Tommi

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: