Tee asioita mistä välität kaikkein eniten!

_MG_9274

Tämä kirjoitus on erilainen kuin aiemmat tekstini ja ripauksen henkilökohtaisempi. Tämä on myös viimeinen tekstini tässä yhteydessä, ainakin toistaiseksi. Tätä kirjoittaessani olen junassa matkalla Helsinkiin. Alkuillasta minulla on palaveri, joka liittyy urheilufysioterapiaan, tosin aihetta lähestytään hieman eri näkökulmasta kuin yleensä. Huomenna aamulla lennän puolestaan Osloon kolmipäiväiseen urheilulääketieteen kongressiin oppiakseni uutta, samalla hieman töitä tehden.

Tämä viikko ja syksy on edennyt mielenkiintoisten koulutusten, projektien ja tulevaisuuden suunnitelmien parissa niin sanotun normaalityön ohessa. Olen erittäin innoissani, sillä tällä hetkellä saan tehdä työkseni sitä mistä todella nautin, yhdessä muiden innostuneiden ammattilaisten kanssa. Koen olevani etuoikeutettu ja olen siitä kiitollinen. Tähän liittyen haluan tuoda esille tärkeän asian.

Yksilöä korostetaan nyky-yhteiskunnassa kovasti. Filosofi Frank Martela lähestyy yksilökeskeisyyttä eri tavalla ja toteaa hienosti, ”Ihminen ei ole yksilö vaan suhdelo.” Suhdelolla hän tarkoittaa, että ihmiset ovat syvästi yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi minä en olisi tässä tilanteessa ja tekisi tämän hetkisiä asioita ilman toisten ihmisten myötävaikutusta. Ihmiset, jotka ovat tulleet eri yhteyksissä minua vastaan, ovat mahdollistaneet asioiden tapahtumisen. En olisi nykyisessä tilanteessa, jos olisin vain yksilö. Olen tässä, koska olen suhdelo.

Yhteys toisiin ihmisiin on merkityksellisen elämän lähtökohta. Tämä on ymmärretty jo vuosituhansia. Sinä olet sinä, vain koska on olemassa muita ihmisiä. Mutta asia on tärkeä myös fysioterapian näkökulmasta, sillä fysioterapeutin ja asiakkaan välinen yhteys on jopa tärkein hoidon lopputulosta ennakoiva tekijä. Loppuun haluan vielä todeta: Jatka niiden asioiden tekemistä joista olet innoissasi ja jotka koet merkityksellisiksi. Ennen pitkään hyviä asioita tapahtuu, sillä sinä olet suhdelo.

-Jesse


Meillä Optimovella hyvä yhteys asiakkaidemme kanssa on erittäin tärkeässä roolissa hoitosuhteissamme. Jotta voisit vaivoista huolimatta jatkaa niiden asioiden tekemistä, joista nautit, varaa aikasi tästä fysioterapeuteillemme, jotka työskentelevät yhdessä Sinun kanssasi hoitojakson aikana.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: