Kohti tavoitteita urheilussa ja fysioterapiassa – 7 tekijää joiden pitää olla kunnossa!

_MG_9274

Tämä teksti koskettaa useimpia meistä.

Niin urheilijaa, aktiiviliikkujaa kuin kuntoutujaakin. Mahdollisesti myös sinua ja etenkin minua. Näiden asioiden sisäistäminen avaa suuria mahdollisuuksia, niiden sivuuttaminen voi tehdä tiestä kuoppaisemman…

Seuraavassa kappaleessa esitän lyhyen kuvauksen, joka saattaa äkkiseltään vaikuttaa kovin yksinkertaiselta. Usein voidaan kuitenkin nähdä, että yhdessä tai useammassa kohdassa oiotaan joko tietoisesti tai tiedostamatta.

Keho* tulee Valmistaa ajan kanssa määrällisesti ja tehollisesti vaativaan harjoitteluun/kuormitukseen. Kehon kykyä tuottaa suurta voimaa ja sietää suurta määrää fyysistä rasitusta (treeni, kilpailu, työ…) tulee kasvattaa Asteittain – maltillisesti, ei liian paljoa kerrallaan- ja harjoittelun tulee olla Säännöllistä sekä Tarkoituksenmukaista. Näin fyysiset ominaisuudet kehittyvät ja samalla Laatu sisällytetään kiinteäksi osaksi tekemistä. Oikotietä ei ole. Sekä liian pieni että tilanteeseen nähden liian suuri harjoitusmäärä ja/tai teho voivat olla riskitekijöitä loukkaantumiselle/vaivalle ja ennen kaikkea hidaste kehittymiselle. Toisaalta määrällisesti ja laadullisesti oikein toteutettu harjoittelu Suojaa loukkaantumisilta ja Kehittää.

Joten, valmista kehosi nousujohteisella, tarkoituksenmukaisella ja säännöllisesti toteutetulla, laadukkaalla harjoittelulla kohti huippukuntoa. Tämä auttaa suojautumaan vastaan tulevilta haasteilta sekä kehittää fyysisiä ominaisuuksiasi, jotta saavuttaisit lopullisen tavoitteesi –mikä se sitten onkaan – nopeammin ja terveemmin.

images
Kohti tavoitteita ja niiden yli!

Vaikka et olisikaan täysin varma kuinka tarkempien yksityiskohtien kanssa tulisi toimia juuri sinun tilanteessasi, mutta olet sisäistänyt edellä esitetyt pääkohdat, olet jo oikealla tiellä. Apua yksityiskohtien selventämiseen ja hiomiseen saat tarvittaessa ammattilaisilta, he auttavat sinua mielellään.

Huomasit varmasti edellä esitetyssä kuvauksessa kursivoidut pääsanat, tulen palaamaan aiheeseen myöhemmin näiden sanojen kautta esittelemällä mm. tarkempia numeroita nykytiedon valossa.

Siihen asti, pidä hauskaa, ja oikein nautinnollista viikonloppua ihan jokaiselle! 🙂

– Jesse

*voit ajatella tässä ’kehoa’ myös vertauskuvana; polvi, olkapää, koko kroppa…


Haittaako kipu matkaasi kohti tavoitteitasi? Fysioterapeuttimme auttavat mielellään. Varaa aika tästä »