Kinesioteippaus Optimovella

…tai ”ihmeteippi” niinkuin meillä on sanotaan.

Oikein suoritetun kinesioteippauksen yleisimpiä vaikutuksia ovat nopea kivun lievittyminen sekä parantunut liikkuvuus. Sitä voidaan käyttää myös muun muassa edistämään turvotuksen poistumista tai ohjaamaan ryhtiä oikeaan asentoon. Yksinkertaisesti sanottuna sitä voidaan käyttää lähes kenellä tahansa, lähes kaikkien vammojen hoidon apuna – jos taidot riittävät. Optimovella kinesioteippaus yhdistetään yleensä hieronta- tai fysioterapiakäynteihin, mutta teippauksia tehdään myös erillisenä palveluna.

Perustietoja kinesioteippauksesta: kinesioteippaus

1970- luvulla Kenzo Kasen Japanissa kehitettämä terapeuttinen teippausmenetelmä on vähitellen saanut näkyvyyttä ja lisää tekijöitä lähinnä huippu-urheilun kautta. Varsinkin Pekingin, ja sen jälkeen Lontoon olympialaisissa urheilijoita näkyi verhottuna erivärisiin kinesioteippeihin ja menetelmän suosio on siitä lähtien kasvanut räjähdysmäisesti.

Kinesioteippi on elastista puuvillamateriaalia, joka venyy noin 30-40% lepopituudestaan. Se on suunniteltu kopioimaan ihon epidermiksen ominaisuuksia venyvyydeltään ja paksuudeltaan. Liimapinta on lateksitonta ja yleisesti todella hyvin siedettyä. Teipin keskimääräinen käyttöaika on 3-5 päivää.

Kinesioteipissä ei itsessään ole mitään ihmeellistä (kuten lääkeaineita), mutta sen ominaisuudet yhdistettynä oikeaan teippaustekniikkaan saavat aikaan välillä uskomattomiakin vaikutuksia. Tutkimustietoa kinesioteippauksesta on vielä varsin vähän ja tulokset ovat usein ristiriitaisia. Sen vaikuttavuuden kautta levinnyt kokemusperäinen tieto on saanut kuitenkin monet vakuuttuneiksi sen toimivuudesta. Optimovellakin kinesioteipillä saadaan lähes päivittäin ainakin yksi ”ihme” aikaan!

Varaa aika kinesioteippaukseen tästä. Hinta 15€ / kerta.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: