3 rasvanpolttovinkkiä kevääksi

Juuri ennen pääsiäislomalle pääsemistä heitti asiakas minulle haastavan kysymyksen: ”mitkä olisivat kolme helppoa tapaa, jolla jo kohtuullisen hyvällä mallilla olevaa ruokavaliota ja harjoitusohjelmaa pystyisi parantamaan jos tavoitteena on rasvanpoltto?”

Tässä parin lomapäiväpohdinnan jälkeinen vastaus:

1. Ansaitse hiilihydraattisi

Hiilihydraattien kokonaismäärän vähentäminen ja niiden lähteiden fiksumpi valinta on pohjana tehokkaalle ruokavaliolle joka tähtää rasvan määrän vähentämiseen kehossa. Tämän lisäksi hiilihydraattien nauttimisen ajankohta vaikuttaa suuresti siihen käytetäänkö ne hyödyksi lihasten energiavarastojen vai vyötärön rasvavarastojen täyttämiseen. Hyvä sääntö on ajoittaa päivän runsain hiilihydraattiannos kahden tunnin sisään liikuntasuorituksesta. Muut päivän ateriat kannattaa nauttia pienemmän hiilarimäärän kera. Jos päivään ei tällaista suoritusta kuulu, niin runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ateriaa ei yksinkertaisesti tarvita.

Kellarikerroksen kamaa ei kovin isoja määriä tarvita...
Kellarikerroksen kamaa ei kovin isoja määriä tarvita…

2. Jätä kaloripitoiset juomat

Ehkä helpoin yksittäinen tapa päivittäisen kalorimäärän pienentämiseen on yksinkertaisesti jättää pois kaikki kaloripitoiset juomat. Kyllä, tämä sisältää niin maidon kuin mehutkin! Jos muu ruokavalio on kunnossa, niin näistä juomista et saa mitään sellaista mitä et jo muualta saisi tarpeeksi. Lasken tähän listaan kuuluvaksi myös kalorittamat limsat, sillä niiden haitallisesta vaikutuksesta niin rasvanpolttoon kuin yleiseen terveydetilaan alkaa olla jo näyttöä. Poikkeuksena sääntöön ovat treeniä edeltävä ja/tai seuraava palautusjuoma mikäli sellaiselle on suuren treenimäärän takia tarvetta.

Ei aivan välttämätöntä vaikka Selänne ja Korpi sitä mainostavatkin...
Ei aivan välttämätöntä vaikka Selänne ja Korpi sitä mainostavatkin…

3. Opettele kahvakuulaheilautus ja tee niitä paljon

Jos pitäisi valita vain yksi harjoite jota tehdä rasvanpolton edistämiseksi niin valinta olisi ehdottomasti kahvakuulaheilautus. Millään muulla harjoitteella ei saa aikaan yhtä helppoa ja tehokasta lihaskunto- ja kestävyystreenin yhdistelmää yhdistettynä minimaaliseen ylikuormittumisen riskiin. Edeltävä pitää paikkansa tosin vain sillä oletuksella, että treenaaja osaa tehdä kahvakuulaheilautuksen kiitettävällä tekniikalla. Salilla suhteellisen  ahkerasti pyörivänä ja parisen sataa kahvakuulakoulutuntia vetäneenä täytyy todeta, että valitettavasti kovin suuri prosentti ei liikkeestä parasta hyötyä saa irti. Liikettä tehdään todella usein väärällä tekniikalla ja vääriä lihaksia käyttäen tai liian pienellä kuulalla ja väärillä toistomäärillä. Tähän tehottomuuteen voi hakea apua mm. Optimoven kahvakuulakoulusta.

Usein valitaan liian kevyt versio! Useimmat naisetkin heiluvat meillä 16kg:n kanssa jo tunnin opettelun jälkeen.
Usein valitaan liian kevyt versio! Useimmat naisetkin heiluvat meillä 16kg:n kanssa jo tunnin opettelun jälkeen.

Jos treenisi ja ruokavaliosi kaipaa kokonaisuudessaan lisäpotkua kesäkuntoon pääsemistä varten niin uudistuneet Optimoven Personal Training – paketit ovat nyt tarjolla. Yhdeltä asiakkaalta tuli juuri pääsiäistervehdys, jonka mukaan neljän kuukauden aikana on lähtenyt vyötäröltä tasan 10cm pois…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s