Viikon harjoite – rintarangan avaus kyljellä

Miten vaikuttaa alaselän, niskan ja olkapäiden kuntoon yhdellä liikkeellä? Helposti, pistetään liikkeelle alue joka yhdistää nuo kaikki, eli rintaranka!

Ihmisen rintarangalla on taipumus jäykistyä, varsinkin paljon istumatyötä tekevillä. Rintarangan hyvä liikkuvuus on erittäin tärkeää, sillä sen toiminta vaikuttaa suoraan alaselän, niska-hartiaseudun ja olkapään toimintaan!

Yksi helpoimmista ja tehokkaimista harjoitteista liikkuvuuden parantamiseen onnistuu näin:

– Asetu kylkimakuulle ja nosta päällimmäinen jalka ylös siten, että lonkkakulma nousee yli 90 asteen. Tämä lukitsee alaselän paikoilleen ja kohdistaa liikkeen siten rintarankaan. Pään on hyvä olla tuettuna ja rentona alustalla.

– Pidä alemmalla kädellä päällimmäisen jalan polvi maassa, toisella kädellä ota kiinni kylkiluista. Vedä syvään sisään henkeä ja uloshengityksellä lähde kääntämään ylempää olkapäätä kohti lattiaa. Käänny niin pitkälle kuin kroppa antaa sulavasti mennä, älä pakota liikettä. Vedä uudelleen syvään henkeä ja käänny taas uloshengityksellä hieman pidemmälle. Käännä myös pää ja silmät menosuuntaan.

Toista 5-10 hengitystä molemmille puolille. Jos huomaat toisen puolen olevan jäykempi, tee sille vielä toinen sarja.

Jos tuntuu, ettei harjoitteen tekeminen auta, voi olla että rajoitteesi poistamiseen tarvitaan hieman järeämpiä keinoja (manipulointi, mobilisointi tai pehmytkudoskäsittely), eli silloin suosittelemme osaavan fysioterapeutin vastaanotolle hakeutumista.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: